Гојковић: Проширити капацитете за лијечење малигних болести

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Професор онкологије на Медицинском факултету у Бањалуци Зденка Гојковић рекла је да треба проширити капацитете за лијечење пацијената обољелих од малигних болести у периоду док се не изгради одговарајући објекат за те намјене у оквиру Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске.

Гојковићева, која је потпредсједник Градског одбора СП у Бањалуци, навела је да би се на том плану на локацији зграде Старе хирургије у Бањалуци могла кадровски и на сваки други начин оформити врста палијативног збрињавања пацијената која би имала до 15 кревета за лијечење обољелих од ових болести.

Она је рекла да за такво нешто постоји сагласност ресорног министарства и руководства УКЦ-а, јер се у свијету и код нас, нажалост, дешава експанзија малигних болести.

"Препознајући ову ситуацију наша партија са партнерским странкама сматра да су садашњи капацитети за лијечење малигних болести недовољни због чега се већ кренуло у изградњу новог објекта чија ће градња, уз Клинику за палијативно збрињавање пацијената у оквиру УКЦ-а, потрајати три године", изјавила је Гојковићева на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Она је поручила грађанима да што више дају крв у за то надлежним здравственим установама, те је додала да на том плану спасавања живота треба афирмисати добровољно давалаштво.

"Апелујемо да послодавци стриктно испоштују законске обавезе да се људима који дају крв обезбиједе два слободна дана", додала је Гојковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана