Годишњица страдања падобранаца у Залужанима: Сјећање не блиједи ни након 12 година

Д. Б.
Годишњица страдања падобранаца у Залужанима: Сјећање не блиједи ни након 12 година

БАЊАЛУКА - Сјећање на пет младих Бањалучана који су на данашњи дан погинули у стравичној авионској несрећи у Залужанима не блиједи ни 12 година касније, а у њихову част ће и ове године бити организован Меморијални падобрански куп “Пет звијезда”, који је планиран 1. и 2. јуна.

Приликом пада авиона у мају 2012. године погинули су пилот Ален Црналић (24), Немања Гороња (32), Стефан Карановић (24), те тек пунољетни Никола Стевић и Срђан Косић. Трагедија се догодила пред очима њихових родитеља, који се и данас питају ко је крив за смрт њихове дјеце.

Предсједник Ваздухопловног клуба “Скyдиве” Раде Чајић казао је за “Глас Српске” да су ове године у врло специфичној ситуацији, имајући у виду да су прије десетак дана сахранили и оца једног од страдалих падобаранаца, Златана Црналића, који је био директор Меморијалног падобранског купа.

- Сви ови дани су у бојама туге. Међутим, то нас неће спријечити да и ове године организујемо Меморијални падобрански куп, који је покренут у част наших пет момака, пет звијезда - казао је Чајић.

Додао је да ће куп бити одржан на Спортском аеродрому Залужани у Бањалуци те да ће им се придружити њихови дугогодишњи пријатељи.

- Рачунамо да ће се окупити четрдесетак такмичара - рекао је Чајић и додао да је, кад је ријеч о истрази, посљедња информација коју су добили од надлежних само то да се предмет поново налази у фази истраге.

Породица и пријатељи падобранаца окупиће се данас на мјесту страдања и упалити свијеће. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана