Глигорић: Подржавамо акцију МУП-а, ригорозно казнити сваку злоупотребу “униформе”

Г.С.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Апсолутно подржавам рад МУП-а Републике Српске, који је у оквиру акције “Ескадрон” спровео 16 особа на испитивање, међу којима и припадника полиције КПУ, директор КПЗ Бањалука Саша Глигорић.

Приведени припадник полиције КПУ из састава КПЗ Бања Лука, суспендован је до окончања кривичног поступка, када ће бити донесена коначна одлука о његовом радноправном статусу.

“КПЗ Бања Лука подржава процесуирање сваког појединца који се огријешио о закон, а грађани га плаћају да закон штити. Статус службеног лица, не може, нити смије бити заштита од кривичног гоњења било коме. Злоупотреба “униформе” односно службеног статуса за извршавање кривичних дјела захтијева ригорозну казну”, поручио је Глигорић.

У оквиру акције Министарства унутрашњих послова Републике Српске Окружном јавном тужилаштву је достављен извјештај против 20 особа, док је њих 16 спроведено на испитивање.

“Запослени у институцији коју водим, а коју ми је повјерило Министарство правде и Влада Републике Српске, морају бити честити и поштени људи који свакодневно воде рачуна о тежини свог позива, као и о понашању у јавности”, изјавио је директор Казнено-поправног завода Бања Лука Саша Глигорић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана