Гламоч: Најтежи кромпир у власништву породице Радумило

Срна
Foto: Илустрација

ГЛАМОЧ - У Гламочу су одржани 16. "Дани гламочког кромпира" са око 1.000 посјетилаца и више од 40 излагача, који су представили производе и рукотворине, а најтежи кромпир, са више од 1.600 грама, у власништву је породице Радумило из гламочке општине.

Најтежи кромпир је од општине Гламоч награђен са 300 КМ, а Слободан Радумило истакао је да је година у Гламочу била веома родна.

"Сваке године продаја кромпира нам употпуни буџет. Много нам значи што је наш кромпир постао бренд", рекао је Радумило за Срну.

Међу великим бројем штандова на којима је представљен кромпир своје мјесто нашао је и мед Немање Петковић из Гламоча, а рукотворине попут резбарених икона представио је Душко Јокић из Гламоча.

Начелник општине Гламоч Небојша Радивојша нагласио је да је "Кромпиријада" најзначајнија манифестација у овој локалној заједници, те да је Гламоч надалеко познат по кромпиру које је од ове године званично постао и бренд.

Општина Гламоч је ове године сваком излагачу аранжираног штанда дала награду од 50 КМ као знак добродошлице.

Посјетиоцима је приређен и културно-умјетнички програм у Дому културе.

У Гламоч су данас стигли и планинари из Сплита који су уз свог водича Синишу Шолака обишли природне љепоте ове западнокрајишке општине, што је спој развоја туризма и пољопривреде.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана