ГИК: Отворена сва бирачка мјеста у Приједору

Срна
ГИК: Отворена сва бирачка мјеста у Приједору

ПРИЈЕДОР - У Приједору су јутрос у 7.00 часова отворена сва бирачка мјеста за пријевремене изборе за градоначелника којег грађани бирају међу 14 кандидата, изјавио је предсједник Градске изборне комисије (ГИК) Жељко Шкондрић.

“Сва бирачка мјеста су отворена на вријеме и процес је започео по плану”, рекао је Шкондрић Срни.

Гласа се на 130 редовних бирачких мјеста, једном бирачком мјесту за гласање на непотврђеним гласачким листићима, код три мобилна тима и једног посебног ковид 19 мобилног тима на који се грађани у изолацији могу пријавити до 9.00 часова путем вибер апликације на број телефона 066/262-234.

“За сада имамо 12 лица пријављених за ковид мобилни тим и око 130 за остале мобилне тимове”, додао је Шкондрић.

Право гласа има 86.329 бирача укључујући 608 бирача регистрованих за гласање у одсуству који право гласа остварују лично на бирачком мјесту у Приједору и 2.851 бирача регистрованог да гласа путем поште.

За посматрање избора Централна изборна комисија БиХ је акредитовала 148 посматрача удружења грађана и два посматрача ОХР-а, док је ГИК Приједор акредитовао 732 посматрача политичких субјеката.

ГИК је најавио конференције за новинаре за 11.15 и 16.15 часова у холу Градске управе, а Коалиција за слободне и поштене изборе “Под лупом” за 11.00 часова и 21.00 час у хотелу “Приједор”.

На гласачком листићу су имена 14 кандидата, односно једна коалиција, осам политичких партија и пет независних кандидата.

Кандидат коалиције ДНС, СДС и ПДП је Горан Предојевић, СНСД-а Слободан Јавор, Отаџбинске странке Зоран Грбић, Лијевог крила Данијела Ђурић, Круга Марко Каурин, Демократског центра Републике Српске Златко Јосић, Ре-баланса Милош Јањетовић, СНС ФБиХ Лидија Радић и Радничке партије Илија Мамић, а независни кандидати су Младен Унијат, Данијел Симатовић, Вјекослав Крнета, Слађана Радаковић и Саша Ступар.

Пријевремени избори за градоначелника Приједора расписани су након што је Далибор Павловић 11. октобра поднио оставку на ову функцију.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана