Гашићева посјетила штанд туристичке организације Републике Српске

Срна
Гашићева посјетила штанд туристичке организације Републике Српске

БЕОГРАД - Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић посјетила је данас, у оквиру "Дана Српске у Србији", штанд Туристичке организације Републике Српске у Кнез Михаиловој улици у Београду и позвала грађане Србије да посјете Републику Српску и њене природне љепоте.

Гашићева је рекла Срни да су на штанду представљене туристичке организације из Републике Српске, односно Бањалуке, Фоче, Зворника и других градова, како би сви заинтересовани могли да виде шта Република Српска има да пружи.

Она је истакла важност што Република Српска 10. јубиларни пут обиљежава ову манифестацију у оквиру које жели да сажето покаже све што има не само из области туризма и природних љепота, него и из области привреде и других ресурса и дјелатности.

Што се тиче фаворита у туристичким потенцијалима Српске, Гашићева је поменула природне љепоте, националне паркове, бањске капацитете као нешто што привлачи туристе Србије.

"Највећу посјету из Србије смо имали управо у области бањског туризма и на нашим планинана и националним парковима", додала је Гашићева.

Када је ријеч о идеји да се туристички ваучери из Србије користе у Републици Српској и обрнуто, Гашићева је рекла да је о томе било ријечи током састанка са градоначелником Београда Александром Шапићем и да је то одлична идеја коју треба разрадити.

"Према Споразуму о специјалним и паралелним везама, вјерујем да ће то бити могуће остварити. То је нешто о чему морамо размислити у наредном периоду", истакла је Гашићева.

Она је подсјетила на већ постојећу сарадњу локалних туристичких организација, градова и општина из Републике Српске и Србије, као и на споразуме о сарадњи у смислу да сви грађани Србије имају одређене попусте у хотелима у Републици Српској, а грађани Српске у Србији.

"На том плану се већ нешто урадило. У наредном периоду надам се да ћемо и формално постићи и закључити договор да ваучере Србије буде могуће искористити у Републици Српској и обрнуто, из Српске у Србији, односно да је те ваучере могуће искористити у обје државе, и Србији и Српској", рекла је Гашићева.

Она је позвала грађане Србије да посјете Републику Српску, прије свега јер је близу и ради се о једном народу.

"Не треба пуно понављати зашто би требало да дођу, али оно чиме желимо да их привучемо су и наша природна богатства и наше бање, које смо развили у посљедњем периоду, капацитете и понуде у бањским смјештајима. Развијамо и Јахорину, гдје велики број грађана Србије проведе зимске и годишње одморе", рекла је Гашићева.

Она је поменула и Требиње, за које вјерује да су посјетили многи грађани Србије и да ће пронијети лијепе вијести, како би и сви други заинтересовани дошли да виде шта то има Република Српска.

Гашићева је додала да је била велика част бити синоћ на отварању "Дана Српске у Србији" у Народном позоришту у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана