Гашић: Привредници заинтересовани за пројекат туристичких ваучера

Срна
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА- Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је да су бројни привредници заинтересовани за пројекат туристичких ваучера и нада се да ће бити достигнут број од 98 привредника и 28 туристичких агенција, који су учествовали у претходном пројекту.


"Надам се да ће и ове године бити добар одзив и да ће грађани на свим дестинацијама у Српској моћи да искористе туристичке ваучере", рекла је Гашићева новинарима у Бањалуци.

Она је нагласила да се уредбом, коју је недавно усвојила Влада Српске, не мијења концепт туристичких ваучера.

Гашићева је рекла да ће ваучере бити могуће искористити од 1. јула до 30. октобра, те да ће сви пунољетни грађани Српске и дистрикта Брчко моћи да их искористе на свим дестинацијама у Српској, ван свог пребивалишта.

"Након објаве конкурса сви привредни субјекти који се баве услугом смјештаја моћи ће да се пријаве ресорном министарству. Биће уписани у регистар који ће бити објављен на страници Министарства трговине и туризма", рекла је Гашићева.

Влада Српске недавно је донијела Уредбу о начину и поступку додјеле туристичких ваучера, којом се утврђује начин и поступак додјеле финансијских средстава Компензационог фонда грађанима Српске за субвенционисано кориштење услуга у угоститељским објектима.

Вриједност туристичког ваучера износи 100 КМ и може се користити једном у периоду од 1. јула до 30. октобра ове године за плаћање услуге смјештаја /ноћење са доручком/, без обзира на вриједност извршене услуге смјештаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана