Гашић: Надамо се доброј туристичкој сезони,ускоро пројекат туристичких ваучера

ГС
Гашић: Надамо се доброј туристичкој сезони,ускоро пројекат туристичких ваучера

БАЊАЛУКА - Надамо се доброј туристичкој сезони, као и укључењу локалних заједница у сеоски туризам, рекла је министар трговине Републике Српске Сузана Гашић у Јутарњем програму РТРС-а коментаришући то што Република Српска биљежи раст броја долазака туриста.

- Врло брзо ћемо кренути са пројекта туристичких ваучера, који је лани одлично спроведен на територији Републике Српске и имао огроман одзив. Скоро за 50 одсто имали смо више долазака туриста у односу на прошлу годину - изјавила је министарка Сузана Гашић, гостујућиу Јутарњем програму.

Како Гашићева каже, сеоском туризму треба посветити више пажње, јер он носи много предности, првенствно у виду подстицаја.

- У Београду је недавно одржан сајам туризма, а биће одржан и у Бањалуци - прича Гашићева.

Када је ријеч о животним намирницама, Гашићева истиче да намирница има довољно, али и да Влада Републике Српске неће допустити несташицу основних потрепштина.

- Увоз пшенице се одвија редовно, сви уговорени послови се одвијају регуларно, али ситуација у свијету и ратни сукоби утичу на све нас. Људи не морају масовно да купују намирнице, не сусрећемо се несташицом хране - додаје Гашићева.

Гашићева подсјећа да је извршена набавка пшеница, шећера, уља, соли, с тим да је одлучено да се набави више од предвиђеног.

- Влада Републике Српске никада не би дозволила да нешто недостаје нашим грађанима и сви се надамо да ће се немили догађаји око нас смирити, да се сви можемо вратити свом стандардном животу - рекла је је Гашићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана