Гарача: Била сам у ситуацији да немам и зато разумијем људе којим помажем

Срна
Гарача: Била сам у ситуацији да немам и зато разумијем људе којим помажем

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Хуманитарац из Козарске Дубице Љиља Гарача, коју је предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао Медаљом заслуга за народ, истиче да ће јој то признање бити велики подстрек у даљем хуманитарном раду, те да јој је сада приоритет да помогне породици Василић из Међувођа која живи у тешким условима.

"То признање пуно ми значи јер сам много радила у претходним годинама и драго ми је што се тај рад вреднује и препознаје у нашем друштву. Посебно ми је драго јер сам признање добила поводом обиљежавања - 9. јанаура - Дана Републике, за коју је живот дао мој отац Ђука Матаруга, који је погинуо 1995. године у одбрани Козарске Дубице", изјавила је Гарача.

Гарача је нагласила да је и њеном покојном оцу прошле године постхумно уручен идентичан орден као и њен - Медаља заслуга за народ од тадашњег предсједника Српске Жељке Цвијановић.

"Хуманитарним радом се бавим и зато што сам била у ситуацији да немам, па разумијем људе који се налазе у таквој ситуацији и тешко живе", рекла је Гарача и истакла да ће помагати људима док год буде могла.

Она је напоменула да се предсједник Републике Српске Милорад Додик у више наврата директно укључивао и помагао у акцијама које је иницирала у Козарској Дубици и истакла да очекује да ће тако чини и даље.

"Планирам да наставим са својим радом. Има младих људи из Козарске Дубице који ми помажу, али би било лијепо да се више младих укључи у хуманитарни рад", рекла је Гарача.

Она је прецизирала да јој је сада приоритет да помогне породици Василић из Међувођа коју чини отац - ратни војни инвалид и његово троје дјеце.

Гарача је истакла да су Дубичани познати по својој хуманости и да јој помажу бројни привредници из ове општине и људи из иностранства.

Она је рекла да су у њеном досадашњем хуманитарном раду изграђене три куће, донацијама људи из дијаспоре, купљен један стамбени контејнер, а реновирано је и неколико стамбених објеката.

Гарача је истакла добру сарадњу са Удружењем младих "Фокус" из Козарске Дубице и Удружењем жена Срба из Шведске.

Она каже да се хуманитарним и друштвеним радом, ипак, не би могла бавити без финансијске и моралне подршке супруга, пријатеља и хуманих људи. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана