Галебови напали девојку у Сплиту: Једва извукла живу главу

Танјуг
Foto: Agencije

СПЛИТ - Неколико галебова је групно напало једну Сплићанку, која се након почетног шока, уз помоћ пролазника одбранила рукама и тако избегла теже повреде.

Девојка се око поноћи враћала из ноћног изласка, када се неколико галебова у близини њене куће, залетало у главу. Како преноси сплитска Слободна Далмација, девојка је притом задобила неколико удараца, вероватно од крила.

Уплашена девојка је почела да вришти, а онда су јој у помоћ прискочили пролазници. Напад се, кажу, догодио изненада без да се било шта могло наслутити, осим што је на сплитским Плокитама, где девојка живи, било нешто више галебова него што је то уобичајено.

По свему судећи, пише лист, галебови су покушавали да заштите своје младе који су шетали у близини зграде у којој девојка станује, а из неког разлога су је проценили опасном за њихов подмладак.

- Било је ту негде око поноћи, била сам на пићу, враћала сам се у стан. У близини зграде одједном су се галебови ускомешали и почели забијати у мене. Почела сам вриштати. Мислила сам да ће ми очи ископати! Трчала сам, улетеле су госпође које су биле у близини..., испричала је девојка која је желела да остане анонимна.

У страху од могућег понављања напада у наредним данима девојка је са собом носила кишобран. Покушавала је, каже, напад да пријави, али је на крају одустала јер није знала коме уопште да се обрати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана