Гајанин: Покренут један случај оспоравања доктората

СРНА
Гајанин: Покренут један случај оспоравања доктората

БАЊАЛУКА - Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин изјавио је да је у протеклом периоду покренут један поступак оспоравања доктората на Факултету политичких наука.

"Сумњало се на неетично поступање приликом писања докторских дисертација. Са тим колегама је раскинут уговор о сарадњи", рекао је Гајанин новинарима у Бањалуци.

Гајанин је истакао да је регуларност стицања диплома на свим факултетима бањалучког Универзитета готово загарантована.

Према његовим ријечима, од времена оснивања Универзитета до сада није забиљежен ниједан случај оспоравања регуларности диплома.

"Било је случајева техничких грешака приликом штампања дипломе – словна грешка или грешка у годишту. Када је диплома издата и протоколисана, ми смо у обавези да покренемо процедуре како би издали нову диплому без техничке грешке", појаснио је Гајанин.

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ ухапсили су 11 лица у акцији "Кластер" усмјереној на сузбијање организованог криминала и системске корупције, повезаних са незаконитим издавањем и недозвољеном трговином факултетским дипломама на подручју БиХ.

Акција је реализована на подручју Бањалуке, Бијељине, Источног Сарајева, Приједора, Козарске Дубице, Брчког, Травника и Мостара, а претреси су извршени на 18 локација, и то девет стамбених објеката и покретних ствари физичких лица и девет високошколских установа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана