Фондација "Српска кућа" организује "Игре без граница": Дан у природи поклон бањалучким малишанима

А. Ј. Р.
Фондација "Српска кућа" организује "Игре без граница": Дан у природи поклон бањалучким малишанима

БАЊАЛУКА - Фондација "Српска кућа" и Центар за предшколско васпитање и образовање Бањалука организоваће 15. маја на Свјетски дан породице манифестацију "Игре без граница" да би дјевојчицама и дјечацима пружили дан у природи испуњен спортом, игром и смијехом.

Игре ће бити на помоћном терену фудбалског клуба Борац, а учествоваће више од 400 малишана из 17 предшколских установа у Бањалуци.

У сусрет овом догађају организатори су данас потписали уговор о сарадњи изразивши жељу да ова, те сличне манифестације, постану традиција, јер у овим тешким и бурним временима дају подстицај родитељима. С друге стране дјеци пружају тренутке испуњене игром, у којој развијају праве вриједности попут спорта, тимског и такмичарског духа, здравог начина живота, упућујући их на хуманост и добру вољу.

- Желимо да манифестације за дјецу попут ове постану традиција. Све потиче из жеље да скренемо пажњу на значај породице и њено очување те каквим је све пријетњама и изазовима изложена, а којима сви заједно, као друштво, морамо да се одупремо - рекао је директор Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука Петар Јокановић.

Осим такмичарског програма дјечаке и дјевојчице очекује мноштво других садржаја, а прије свега сјајно дружење и предивне успомене.

- Кроз игру и здраве, физичке активности, желимо да дјеци пружимо диван дан, дружење примјерено њиховим годинама те успомену на заиста значајан датум за све нас, датум који слави породицу, чије очување нам је једна од основних мисија. Уз помоћ и подршку центра у наредном периоду организоваћемо низ оваквих и сличних догађаја, а обиљежавање Свјетског дана породице већ је уписано у наш календар активности и у наредној години - рекла је чланица Фондације "Српска кућа" Јелена Трнинић Милићевић нагласивши да је ово само почетак те да са партнерима и пријатељима већ припремају још сличних садржаја за дјецу и младе.

"Игре без граница" прошле године одржане су у Лакташима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана