Фондација принцезе Катарине: Божићни дарови дјеци Србије и Српске

Срна
Foto: Срна

Фондација принцезе Катарине Карађорђевић, у сарадњи са хуманитарном организацијом "Лајфлајн" из Чикага, припремила је божићне поклоне за више од хиљаду дјеце из Србије и Републике Српске, саопштено је из Фондације.

Божићни поклони јуче су већ подијељени дјеци у Београду, а наредних дана дарове ће добити и малишани широм Србије и Српске.

Фондација принцезе Катарине подсјећа да традиционално уручује пакетиће домовима за дјецу без родитељског старања, као и дневним боравцима за дјецу са посебним потребама, уточиштима за жене и бројним другим институцијама.

"Јучерашња испорука у Београду само је део великог пројекта који су пре 20 година започели принц Александар и принцеза Катарина Карађорђевић са циљем да донесу срећу и осмехе социјално угроженој деци у Србији и Републици Српској", истакли су у Фондацији.

Организација "Лајфлајн" из Чикага традиционално прикупља донације за куповину поклона за дјецу за божићне празнике, који се најмлађима дијеле сваке године, а које чине одјећа, обућа, играчке, средства за хигијену и школски прибор, те слаткиши и грицкалице.

Камион са стварима из Чикага стигао је прије двије седмице у краљевски двор, гдје је принцезина Фондација припремила пакетиће за дјецу у Србији и Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана