Фонд солидарности сносиће трошкове за Анђелу према препоруци љекара

Срна
Фонд солидарности сносиће трошкове за Анђелу према препоруци љекара

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће Фонд солидарности "Душа дјеце" сносити све трошкове лијечења шеснаестогодишњој Анђели Танацковић из Угљевика уколико стручни тим доктора утврди да јој је потребно лијечење изван Републике Српске и Србије.

"Након што сам из медија сазнао да је шеснаестогодишњој Анђели Танацковић из Угљевика потребно лијечење у иностранству, позвао сам директорицу Фонда солидарности жДуша дјецеж Јасминку Вучковић како бих још једном исказао подршку свему што раде и информисао се како помоћи Анђели", навео је Додик.

Он је истакао да га је Вучковићева обавијестила, да уколико стручни тим доктора утврди да јој је потребно лијечење изван Републике Српске и Србије, Фонд ће сносити све трошкове, те га упознала с активностима Фонда.

"Поносан сам на чињеницу да Република Српска има овакав фонд, који је установљен за вријеме мог мандата предсједника Републике Српске, који данас помаже тешко обољелима у лијечењу, као што је сада потребно Анђели", написао је Додик на "Твитеру".

Анђела Танацковић (16) из Угљевика обољела је од акутне мијелоидне леукемије високог ризика и тренутно се налази на лијечењу на Институту за мајку и дијете у Београд и потребна јој је наша помоћ, како би наставила лијечење у Њемачкој, за шта је потребно 300.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана