Фонд ПИО позитиван ревизорски извјештај

Срна
Foto: принтскрин

БИЈЕЉИНА- У извјештају о финансијској ревизији за прошлу годину Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске добио је позитивно мишљење - без иједне препоруке, што представља шесто узастопно позитивно мишљење Главне службе за ревизију и четврту годину узастопно без иједне препоруке, наводе из Фонда и истичу да је тиме ова служба сврстана међу најефикасније републичке органе.


 По мишљењу ревизије, финансијски извјештаји Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске истинито и објективно приказују, у свим материјално значајним аспектима, финансијско стање имовине и обавеза на дан 31. децембар 2021. године, прихода, примитака, расхода и издатака, као и извршење буџета за 2021. годину, у складу са прописаним оквиром финансијског извјештавања за јавни сектор важећим у Републици Српској.

"Уз ревизију финансијских извјештаја Фонда ПИО за 2021. годину извршена је и ревизија усклађености активности, финансијских трансакција и информација исказаних у финансијским извјештајима са значајним законским и другим прописима и по мишљењу ревизије утврђено да су у свим материјално значајним аспектима у складу са законским прописима којима су регулисане", наведено је у саопштењу.

Из Фонда оцјењују да извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора потврђује да је Фонд ПИО, као једна од значајних и највећих институција Републике Српске, организован у шест филијала, 55 пословнице и Централном службом, пословао позитивно, на правилан и законит начин.

"То га сврстава у ред најефикаснијих републичких органа, који у свом раду примјењује интегрисани систем менаџмента, са три ИСО стандарда и интегрисани информациони систем, и по својој суштини представља сервис грађана Републике Српске у области пензијског и инвалидског осигурања", истакли су из Фонда ПИО.

Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске од почетка године до средине марта 2022. године вршила је финансијску ревизију Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске за прошлу годину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана