Фонд ПИО: Подношење захтјева у пословницама добојске филијале

СРНА
Фонд ПИО: Подношење захтјева у пословницама добојске филијале

Бијељина - Фонд пензијског и инвалидског осигурања /ПИО/ Републике Српске обавијестио је данас осигуранике и кориснике права са подручја Добоја и Шамца да захтјеве за остваривање права на пензију могу подносити у било коју од пословница на подручју добојске филијале.

Из Фонда подсјећају да су у катастрофалним поплавама готово уништене зграде филијале Фонда ПИО Добој и пословнице у Добоју и Шамцу.

У саопштењу се наводи да осигураници и корисници права на подручју филијале Добој без икаквих застоја могу наставити са подношењем захтјева у свим пословницама које нису претрпјеле оштећења у поплавама, а то су Дервента, Модрича, Петрово, Брод и Теслић.

Ови захтјеви ће бити рјешавани на лицу мјеста, за разлику од нормалних прилика када се захтјеви рјешавају у филијали гдје је и формирана стручна служба.

"На овај начин улажу се максимални напори да се и у оваквим неприликама захтјеви подносилаца рјешавају што ефикасније и рационалније", поручују из Фонда ПИО.

У Фонду очекују да ће се, и поред надљудских напора на рашчишћавању објеката филијале Добој, нормализација њеног рада може очекивати тек половином јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана