Фон дер Лајенова 1. новембра у Сарајеву

Srna
Foto: Arhiva

БРИСЕЛ - Предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен допутоваће БиХ у сриједу, 1. новембра, у оквиру посјете земљама западног Балкана, како би разговарала о билатералној сарадњи и представила план раста ЕУ за регион, саопштила је Европска комисија.

Фон дер Лајенова ће се у Сарајеву састати са члановима Предсједништва БиХ, а разговараће и са предсједавајућом Савјета министара Борјаном Кришто. 

Предсједник Европске комисије ће у недјељу, 29. октобра, кренути у четвородневно путовање у земље западног Балкана током којег ће посјетити Сјеверну Македонију, самопроглашено Косово, Црну Гору и Србију. 

Она ће се у недјељу, 29. октобра, састати са предсједником Сјеверне Македоније Стевом Пендаровским, а дан касније са премијером Сјеверне Македоније Димитром Ковачевским у Скопљу. 

Истог дана она ће отпутовати у Приштину, гдје ће се састати са предсједником и премијером привремених институција такозваног Косова Вјосом Османи и Аљбином Куртијем. 

Фон дер Лајенова ће у уторак, 31. октобра, посјетити Подгорицу, гдје ће се састати са предсједником Јаковом Милатовићем и премијером Дританом Абазовићем. 

У послијеподневним часовима посјетиће Београд, гдје ће се састати са предсједником Србије Александром Вучићем, као и премијером Аном Брнабић. 

Европска комисија саопштила је да ће ово бити прилика да се разговара о билатералној сарадњи, а посебно ће се лидерима представити детаљније план раста ЕУ за западни Балкан. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана