Фоча: Потписан споразум о субвенцији за 20 нових радних мјеста у дрвопреради

СРНА
Фоча: Потписан споразум о субвенцији за 20 нових радних мјеста у дрвопреради

ФОЧА - Фочанско предузеће за дрвопрераду "Продановић", швајцарска хуманитарна организација "Каритас" и општина Фоча потписали су данас трогодишњи споразум укупне вриједности 264.000 КМ, која ће омогућити проширивање капацитета и запошљавање 20 радника.

Предузеће "Продановић" уложило је 184.000 у набавку опреме и обуку радника, учешће "Каритаса" је 60.000, а општине 20.000 КМ.

"У питању је резни алат који ће омогућити лакшу прераду дрвних елемената. У наредне три године имаћемо ову субвенцију, коју ћемо испоштовати", рекао је власник предузећа Драган Продановић.

Представниик "Каритаса" Златан Савић рекао је да је ово један у низу успјешних пројеката које заједно са представницима локалне управе и привредника реализују у Фочи.

Начелник општине Милан Вукадиновић истакао је да је, имајући у виду изражену незапосленост, отварање сваког новог радног мјеста веома значајно.

"Велико ми је задовољство што смо са `Каритасом`, који је наш коректан партнер свих ових година, запослили додатних 20 људи у Индустријској зони Брод на Дрини. Фирма `Продановић` је у ери незапослености показала спремност да запосли нових 20 људи у свој погон за прераду дрвета и унаприједила додатно прераду и дигла је на већи ниво", рекао је Вукадиновић.

Он је позвао и остале фочанске послодавце да се обрате локалној управи да заједничким снагама пробају да на овај начин у реални сектор запошљавају нове раднике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана