Фирме вапе за овим радницима

Агенције
Фирме вапе за овим радницима

БЕОГРАД - Због убрзаног технолошког развоја многи послови нестају јер ријетко ко сада жели да се испрља на радном мјесту.

Зато је све више дефицитарних занимања, а магационер је једно од њих. Компаније за ове раднике нуде зараду која иде и до 1250 евра, а да бисте обављали овај посао, не треба вам диплома високог образовања, једино се инсистира на одговорности и педантности.

Складиштење робе је важна ставка како за велике тако и за мале фирме чије пословање почива на дистрибуцији производа у разним индустријама: прехрамбеној, модној, аутомобилској, фармацеутској... У магацине се складишти, на примјер, roba која се производи док не буде испоручена у пословнице или на кућну адресу у случају доставе, али и производи и сировине које компаније увозе.

Посао магационера у основи подразумева контролу пријема и отпреме робе из складишта, слагање робе на основу добијених налога, као и спровођење мјесечних, кварталних и годишњих пописа. Често се од ових радника тражи и посједовање возачке дозволе јер је управљање виљушкаром, комбијем или другим возилима често у опису посла.

Плате магационера

Просјечна плата магационера је око 700 евра, а радници почињу са око 550 евра.

И у овом послу је могуће остварити значајне бонусе и повећати зараду, па то компаније често истичу у први план у огласима за посао. Вишегодишње искуство се такође награђује, па радник може бити унапређен на позицију руководиоца магацина. Они мјесечно могу зарадити око 1200 евра, како се наводи у једној понуди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана