Филолошки факултет покреће студијски програм романтистике

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Филолошки факултет Универзитета у Бањалуци од академске 2022/23. године покреће Студијски програм романистике, с фокусом на италијански и француски језик, саопштено је са овог универзитета.

У саопштењу се наводи да је Студијски програм романистике настао спајањем Студијског програма италијанског језика и књижевности и Студијског програма француског језика и књижевности и латинског језика, те да ће по броју матерњих говорника међу наставним кадром бити јединствен у региону.

"Овај нови студијски програм биће иновативан, укључиће стручне предмете, попут превођења, затим традиционалне предмете из области лингвистике, историје књижевности, методике наставе језика и књижевности, педагогије, психологије, али и предмете на којима ће се изучавати културе земаља романског говорног подручја", истакли су из Универтитета у Бањалуци.

Све информације о упису студената у прву годину првог циклуса студија на Студијском програму романистике биће доступне у конкурсу за упис студената који Универзитет у Бањалуци планира објавити 8. јуна 2022. године на интернет страници www.unibl.org и у дневним новинама, истакнуто је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана