Федерација на корак до регистра педофила

Срна
Федерација на корак до регистра педофила

Делегати Дома народа Парламента Федерације БиХ требали би данас на сједници у Сарајеву разматрати Приједлог закона о посебном регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела против полне слободе и морала према дјеци и малољетницима у ФБиХ.

Усвајањем овог законског акта ФБиХ би први пут добила регистар педофила, односно лица правоснажно осуђених за кривична дјела против полне слободе и морала према дјеци и малољетницима.

Прије пет година закон је у процедуру упутила посланик Лана Прлић, док ће га на Дому народа делегирати Јелена Пекић из Клуба Срба.

Према предложеном дневном реду, делегати би требали да се изјасне и о Приједлогу одлуке о прихватању задужења по Споразуму о зајму између БиХ и Међународне банке за обнову и развој за Програм интегрисаног развоја коридора Саве и Дрине примјеном вишефазног програмског приступа.

На предложеном дневном реду сједнице била је одлука о привременом финансирању ФБиХ за период јануар-март, али је у међувремену синоћ, након 12 часова засједања, Представнички дом усвојио буџет ФБиХ за ову годину у износу 7,4 милијарде КМ, те је могуће да се данас нађе пред делегатима.

Влада Федерације БиХ је на сједници у понедјељак утврдила Приједлог буџета ФБиХ за 2024. годину од 7,4 милијарде КМ, што је највећи износ у историји. То је, између осталог, узроковано повећањом потрошњом грађана и инфлацијом која је погодила БиХ и земље Европе и свијета.

Сједница Дома народа Парламента ФБиХ заказана је за 12.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана