ФБиХ: Због врућина, препорука за појачаним надзором над хигијеном хране

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Федерална управа за инспекцијске послове препоручила је поводом наступајућих љетних врућина појачан инспекцијски надзор у објектима производње, промета и складиштења лако кварљивих намирница, сластичарских производа, воде за пиће у објектима водоснабдијевања и воде у купалиштима и базенима.


Из федералне Управе су напоменули да висока температура љети погодују бржем расту и ширењу бактерија које су најчешћи узрок тровања, па је свим инспекцијским органима препоручено редовно лабораторијско испитивање здравствене исправности намирница, воде, брисева запослених, радне одјеће и радних површина код субјеката у пословању с храном.

Препорука је упућена с циљем заштите становништва од заразних болести и то кантоналним министарствима здравства, управама за инспекцијске послове, те кантоналним и општинским санитарним инспекторима.

Федерална управа за инспекцијске послове ће и на граничним прелазима БиХ у Федерацији БиХ за вријеме љета вршити појачане инспекцијске надзоре у прекограничном промету и код субјеката у пословању с храном у ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана