Фабрика намјештаја донира 250 клупа за шест установа

Срна
Фабрика намјештаја донира 250 клупа за шест установа

ПРЊАВОР- Фабрика намјештаја "Стандард" из Прњавора донираће 250 клупа за пет установа са подручја општине Прњавор и Дом за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" у Бањалуци, у укупној вриједности од око 27.000 КМ.

.Према данас потписаном уговору, клупе ће бити дониране основним школама "Никола Тесла", "Бранко Ћопић" и "Милош Црњански", Дјечијем вртићу "Наша радост" и Дневном центру за смјештај дјеце са потешкоћама у развоју "Невен", те Дому "Рада Врањешевић" у Бањалуци.

Вршилац дужности директора "Стандарда" Драгољуб Тодорић истакао је да ово није први пут да, као друштвено одговорна фирма, на овај начин узвраћају захвалност локалној заједници у којој раде и успјешно послују.

"Установама ће бити испоручено 250 клупа, што је наша једна дневна линија коју иначе производимо за нашег партнера `Икеу`, а процијењена вриједност је око 27.000 КМ", појаснио је Тодорић.

Директор Основне школе "Никола Тесла" Прњавор Војин Глувић каже да ће у новим клупама сједити ученици првог, другог и трећег разреда, али ће послужити и за потребе продуженог боравка у школи.

"Наша школа, као највећа на подручју општине, добила је стотину клупа. Ово није први пут да нам помажу, прије неколико година од `Стандарда` смо добили ормане због чега смо им веома захвални", рекао је Глувић.

Потписивању уговора између донатора и установа присуствовао је и начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је честитао "Стандарду" на свим досадашњим оствареним пословним резултатима.

"Још једном вриједном донацијом показали су да су друштвено одговорна компанија, а истовремено резултатима свог пословања на најбољи начин представљају и локалну заједницу. Желим им још много успјеха, пословних и добрих идеја којима ће помоћи нашим суграђанима", рекао је Томаш.

Фабрика "Стандард" Прњавор има традицију производње намјештаја од 1943. године. Од 2004. године након приватизације у већинском је власништву циришког "Дацомета". Тренутно имају запослених 350 радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана