Ево какво нас вријеме очекује сутра

Срна
Ево какво нас вријеме очекује сутра

САРАЈЕВО - У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) сутра се очекује сунчано вријеме уз умјерен пораст облачности током дана, послије подне и током ноћи пљускови са грмљавином, а локално су могуће и непогоде.

Ујутро и прије подне биће претежно сунчано, а на западу промјенљиво. Од средине дана прво ће на југозападу и југоистоку услиједити развој облачности, која ће условити локалне пљускове са грмљавином, углавном у брдско-планинским предјелима.

Сунчаније ће бити на сјеверу.

Јутарња температура ваздуха износиће од 19 до 25, на југу до 28, а дневна од 28 до 34, на југу 40 степени Целзијусових.

Током каснијих поподневних часова и вечери облачност ће се премјештати даље ка истоку и сјеверу, те ће мјестимично условити кишу и пљусак праћен грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Локално су могуће непогоде уз јаче пљускове са грмљавином и град.

У многим предјелима очекује се тропска ноћ, односно минимална температура ће остати изнад 20 степени Целзијусових током цијеле ноћи.

Дуваће слаб вјетар, у Херцеговини југозападни, а у остатку земље сјеверни и сјевероисточни.

Данас је сунчано уз малу до умјерену облачност, локални пљускови и грмљавина забиљежени су на истоку Херцеговине, а до краја дана могући су и у централним и источним подручјима, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 18 степени, Чемерно и Гацко 24, Мраковица 25, Кнежево 26, Дринић, Мркоњић Град, Хан Пијесак и Бихаћ 28, Калиновик, Нови Град, Рибник и Сански Мост 29, Бањалука, Приједор, Соколац и Србац 30, Добој, Сребреница и Тузла 31, Бијељина, Бугојно и Градачац 32, Зворник, Ливно, Неум и Сарајево 33, Зеница 34, Рудо и Фоча 35, Билећа и Вишеград 36, Широки Бријег 36, Требиње 37 и Мостар 39 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана