Ево какво ће вријеме данас бити у Српској

СРНА
Ево какво ће вријеме данас бити у Српској

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано вријеме уз дневну температуру ваздуха до 13 степени на југу.

Вјетар ће бити слаб, промјенљивог смјера, на југу слаб до умјерен сјеверни, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха од четири до девет, на југу до 13 степени Целзијусових.

Сунчано вријеме јутрос преовладава у свим крајевима. По котлинама и уз ријечне токове има магле и ниских облака, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац минус 13, Хан Пијесак минус девет, Дринић, Чемерно минус седам, Калиновик, Рибник, Рудо минус шест, Билећа, Бањалука, Сребреница, Добој, Бијељина, Мркоњић Град, Нови Град, Приједор, Бугојно минус пет, Вишеград, Фоча, Бјелашница, Тузла минус четири, Сарајево минус три, Гацко, Гламоч, Зеница минус два, Ливно минус један, Мраковица, Бихаћ нула, Требиње један, Мостар, Неум два степена Целзијусова.

Стање на путевима

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ коловози су јутрос мјестимично клизави, а поледице име у вишим планинским предјелима и преко превоја, посебно на дионици Фоча-Добро Поље, гдје је измјерено минус 15 степени, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због мјестимично густе магле на ауто-путу Зеница-Сарајево видљивост је смањена на мање од 50 метара. Магле има и на појединим дионицама уз ријеку Уну.

Из АМС-а апелују да возачи прилагоде брзину и избјегавају ризична претицања.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња. У току су радови на путном правцу Градишка-Нова Топола-Клашнице.

Саобраћај је због одрона потпуно обустављен на регионалном путу дионица Водице-Горњи Подградци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана