Евидентирана 124 мигранта, највише из Aвганистана

Срна
Евидентирана 124 мигранта, највише из Aвганистана

ЗВОРНИК - На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Зворник у октобру су евидентирана 124 илегална миграната, од којих 105 мушкараца и 19 жена, рекао је данас инспектор Сектора полиције у овој управи Бојан Мирковић.

Мирковић је на конференцији за новинаре навео да је највећи број илегалнх миграната дошао са подручја Авганистана - њих 45.

Према његовим ријечима, у октобру није евидентрано ниједно прекршајно ни кривично дјело које су починили мигранати, нити су мигранти били жртве кривичних дјела на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Зворник.

Говорећи о безбједности саобраћаја, Мирковић је рекао да је на јавним путевима, на којима контролу врше припадници Полицијске управе Зворник, у октобру евидентирано 46 саобраћајних незгода, што је за пет мање у односу на исти период прошле године.

Он је навео да је у октобру, од укупно 46 саобраћајних незгода, 17 било са повријеђеним лицима, од којих је пет са тешко повријеђеним и 12 са лакше повријеђеним лицима, док је 29 саобраћајних незгода било са материјалном штетом.

Мирковић је истакао да је полиција у октобру контролисала 528 возача и возила, издала 899 прекршајних налога, те из саобраћаја искључила 29 возила и 102 возача, од којих 85 возача због вожње под дејством алкохола.

Истичући да је један возач искључен из саобраћаја због одбијања алкотестирања, Мирковић је рекао да је из саобраћаја искључено 15 возача који су одбили да се подвргну тестирању на присуство дроге у организму.

"Анализирајући разлоге који најчешћа доводе до саобраћајних незгода евидентно је да се неприлагођена брзина условима и стању пута појављује као најучесталији узрок", рекао је Мирковић.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Младен Савић рекао је да је у октобру укупно евидентирано 71 кривично дјело, због чијег су извршења надлежним тужилаштвима поднијета 62 извјештаја против 65 лица, међу којима је један малољетник и 14 повратника у чињењу кривичних дјела.

Према његовим ријечима, материјална штета причињена овим кривичним дјелима износила је 54.788 КМ.

"У структури кривичних дјела, 63 су била из области општег криминалитета, по два кривична дјела из области злоупотребе дроге и привредног криминалитета и четири кривична дјела из области безбједности јавног саобраћаја", рекао је Савић.

Начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевић рекао је да у октобру није било кривичних дјела која би изазвала већу пажњу јавности, нити је било прекршаја јавног реда и мира у којима је учествовало више лица, док су показатељи из области безбједности саобраћаја релативно повољни.

"С обзиром на све изнесене показатеље, може се рећи да је у октобру стање безбједности на подручју Полицијске управе Зворник било задовољавајуће", рекао је Васиљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана