Еуфор: Обновом мандата наставља се подршка локалним властима у одржавању безбједности

Срна
Еуфор: Обновом мандата наставља се подршка локалним властима у одржавању безбједности

САРАЈЕВО - Продужење мандата Еуфора за још 12 мјесеци, које је једногласно одобрио Савјет безбједности УН, значи да ће ова мисија и даље подржавати локалне власти у одржавању безбједног и стабилног окружења у сарадњи са агенцијама за провођење закона и Оружаним снагама БиХ, саопштено је из Еуфора.

Обнављањем мандата Еуфора међународна заједница је послала јасну поруку подршке и повјерења, признајући резултате које је операција “Алтеа” остварила у протеклих 17 година, посебно допринос Еуфора одржавању мира и стабилности у БиХ, наводи се у саопштењу.

Из Еуфора су поручили да су спремни да наставе са обављањем својих дужности и испуњавањем свих својих задатака у сврху подршке безбједном и стабилном окружењу у складу са мандатом и са стоодстотном посвећености БиХ, њеним грађанима и напретку ове земље на путу ЕУ интеграција.

Ово, такође, обухвата и подршку Мастер плану БиХ за муницију, наоружање и минско-експлозивна средства, деминирању и колективној обуци са Оружаним снагама БиХ, које као мултиетничке и оспособљене оружане снаге помажу да се врати повјерење грађана у стабилну и безбједну БиХ, додаје се у саопштњу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана