EУФОР о детаљима спашавања планинарке

Срна
EУФОР о детаљима спашавања планинарке

САРАЈЕВО - ЕУФОР је јутрос саопштио да је хеликоптером извршио успјешну медицинску евакуацију планинарке која је повријеђена након што је пала на планинарској стази Виа ферата.

Повријеђена је хеликоптером превезена у болницу “Др Сафет Мујић” у Мостару.

Из ЕУФОР-а су навели да за успјешну операцију евакуације била кључна блиска сарадња између јединица Горске службе спасавања у подручју источно од Мостара на планини Вележ и посаде хеликоптера.

У саопштењу ЕУФОР-а наводи се да је синоћ у 20.00 часова примио хитан позив из кабинета министра одбране БиХ са захтјевом за санитетску евакуацију хеликоптером.

Еуфор “Алтеа” је одмах послао спасилачки хеликоптер са медицинским особљем како би пружили подршку већем броју јединица Горске службе спасавања које су већ дјеловале на лицу мјеста.

Ситуација на локацији била је тешка због повреда које је планинарка претрпјела и опасне локације за хеликоптер у близини литице.

Након што су припадници Горске службе спасавања спустили повријеђену на нижу и лакше доступну локацију и након што је посада хеликоптера извршила неколико налета, операција спашавања витлом успјешно је спроведена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана