ЕУ додјељује 600.000 КМ за унапређење заштите на раду у пољопривреди

Срна
Foto: Илустрација

СAРAЈЕВО - За сектор пољопривреде у БиХ данас је, у оквиру пројекта "ЕУ за бизнис опоравак", објављен јавни позив вриједан 600.000 КМ за додјелу бесповратних средстава за унапређење заштите на раду, саопштено је из Развојног програма Уједињених нација (УНДП).

ЕУ ће омогућити учешће пословних субјеката у програму едукације, техничке и финансијске подршке у вези са заштитом и безбједношћу на раду, укључујући и ковид мјере.

Пријавити се могу занатлије, предузетници, задруге, микро, мала и средња предузећа која су регистрована најкасније годину дана прије објаве овог позива и баве се примарном пољопривредном производњом или прерадом пољопривредних производа и сировина.

Одабрана предузећа добиће бесплатно учешће у едукацији о законским аспектима и значају примјене мјера заштите и безбједности на раду.

Након едукације, предузећа ће бити квалификована за финансијску подршку инвестицијама од 10.000 до 30.000 КМ, која ће бити усмјерена на реализацију препоручених мјера за унапређење заштите и безбједности на раду.

За сваки пројекат подносилац пријаве мора обезбиједити властито суфинансирање од минимално 15 одсто укупног износа прихватљивих трошкова предложене инвестиције.

Техничка подршка биће пружена у складу са индивидуалним потребама предузећа.

У саопштењу се наводи да је циљ подршка модернизаци пољопривредно-прехрамбеног сектора и побољшању руралне економије, те обезбиједити опстанак микро, малих и средњих предузећа у важним привредним секторима БиХ како би се смањили негативни учинци изазвани пандемијом вируса корона.

Јавни позив са пратећом документацијом доступан је на веб-страници еу4бусинесс.ба.

Сви заинтересовани пријаве са потребном документацијом требају доставити посредством онлајн платформе јавнипозив.ундп.ба од 28. новембра до 23. децембра.

Пројекат "ЕУ за бизнис опоравак" финансирају ЕУ и Њемачка, а реализује УНДП у БиХ у партнерству са Њемачким друштвом за међународну сарадњу и Међународном организацијом рада.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана