Етна паралисала летове, путници заробљени

ГС
Етна паралисала летове, путници заробљени

КАТАНИЈА - Летови на аеродрому у италијанском граду Катанији обустављени су након ерупције вулкана Етна, који избацује пепео, саопштила је компанија која управља аеродромом.

Анса пише да је обустава полетања и слијетања довела до отказивања и преусмјеравања летова, а операције на аеродрому ће се наставити када се заврши избацивање пепела и када се пепео уклони са инфраструктуре.

Еруптивна активност Етне је и даље у току, а Национални институт за геофизику и вулканологију у Катанији забиљежио је подрхтавање канала магме, што доводи до гласних удара, јавља Коријере дела сера.

На затвореном аеродрому у Катанији има и српских држављана који су кренули кући послије одмора, али су остали "заробљени". Како је рекао у својој поруци један од оних којима је отказан лет и не могу да се врате кући, речено им је да ће сутра полетјети "ако Етна и Бог дају".

Међутим, како каже у наставку поруке, проблем је што су остали без новца и "чистих гаћа", с обзиром да се враћају са одмора, а "чарапе перу на руке". Ипак, додао је да је задовољан смјештајем гдје ће сачекати сутрашњи лет.

Из управе су јавили да ће се летови наставити када пепео више не буде у ваздуху. Аеродром је већ затваран недавно због падa пепела из вулкана. Активност Етне, једног од најактивнијих вулкана на свијету, појачана је у посљедњих неколико дана. Вулкан избацује врели пепео и лаву, јавља Информер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана