Епископ Сергије освјештао темељ Храма у Награђу

Срна
Foto: Срна

ДРВАР- Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије освјештао је данас темељ будућег Храма Светих апостола Петра и Павла у дрварском селу Награђе и рекао да се моли Богу да се народ врати на просторе Крајине.

"Вјерујем да ће се народ вратити на своја огњишта у Крајину. Сабрали смо се данас како бисмо освештали темеље Светог храма апостола Петра и Павла који се налази у непосредној близини темеља старе Цркве", рекао је Срни епископ Сергије у Награђу, гдје се данас окупило више од 200 вјерника.

Начелник дрварске општине Душица Рунић рекла је Срни да је изградња овог храма изузетно значајна за Дрвар.

"На овај начин, изградњом храмова, шаљемо поруку да смо овдје били и да остајемо", истакла је Рунићева. Она је додала да се у непосредној близини налази и средњовјековни дворац Висућ град који Дрвару пружа шансу за развој туризма. Кум темеља будућег Храма Светих апостола Петра и Павла је Часлав Шобот, предсједник Удужења "Награђе - Црна краљица".

Освештавању темеља присуствовали су и начелник општине Источни Дрвар Милка Иванковић, шеф Конзуларне канцеларије Србије у Дрвару Југослав Ђорђевић, делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ Горан Броћета, као и бројни гости из Бањалуке и других крајева БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана