Епископ Фотије: Неприхватљиви покушаји прављења једне свјетске религије

Срна
Foto: Агенције

БИЈЕЉИНА- Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије рекао је да за православне није прихватљив покушај прављења једне свјетске религије, објављено је на сајту Епархије.

"Данас нам се намеће да није важно како и у шта верујемо. Покушавају да направе једну светску религију, што за нас православне није прихватљиво", рекао је владика Фотије.

Према његовим ријечима, треба помагати другом човјеку, али не можемо се са сваким човјеком молити Богу.

"Разни екуменисти говоре: молите се Богу, станите заједно ви који верујете овако, ви који верујете онако, ви који верујете у било какве богове и у ко зна шта. Не можемо се заједно молити Богу“, навео је епископ Фотије.

Он је указао на црквену јерархију, благословену јерархију која може да врши Свете тајне управо како их Црква благосиља.

"Ми, православни хришћани, можемо се молити само са православнима, јер исту веру имамо, исто крштење, исте Свете тајне, исту духовност, исто просвећење у Светом крштењу и исту Тајну рукоположења у светим тајнама ђаконске, свештеничке и епископске службе"“, истакао је епископ Фотије.

Владика поручује - нећемо да одступимо ни једну једину јоту од свога светог православља.

"Ми хоћемо да помогнемо да и други буду православни, али само уколико они то желе. Не може се бити православан на силу", додао је епископ Фотије.

Према његовим ријечима, православље је истина која постоји већ 2.000 година.

"Наша је мисија да то сведочимо, да вери православној поучавамо наш народ, без икаквог фанатизма. Ми га чувамо и то ћемо чинити, ако Бог да, до другог доласка Христовог. То је наша мисија", закључио је епископ зворничко-тузлански Фотије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана