Епископ Фотије: Црква је простор слободе и васкрсења

Srna
Foto: Agencije

БИЈЕЉИНА-Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије поручио је данас у Каракају код Зворника да је Црква мјесто свеопште слободе.

"То је и место где предокушамо Царство небеско. Црква је место победе живота над смрћу, место васкрсења", рекао је владика, бесједећи у Храму Христовог Васкрсења.

Епископ Фотије је позвао српски православни народ да живи у миру, љубави и заједништву, по законима крста и васкрсења, на путу спасења.

Старјешина храма протонамјесник Растко Лукић дочекао је архијереја и захвалио епископу Фотију што је посјетио парохију у Каракају ових најрадоснијих васкршњих дана, поводом храмовне славе.

Хор "Света Анастасија" који поје при храму уљепшао је свето богослужење, а чланови хора су већином млађи парохијани, руковођени од вјероучитеља Николе Марковића.

По завршетку светог причешћа услиједио је литијски опход око храма, а по повратку у храм су освештани славски дарови и сломљен славски колач са овогодишњим кумом Слободаном Милошевићем који је уприличио трпезу љубави за све присутне.

Светој архијерејској литургији молитвено је присуствовао и градоначелник Зворника Бојан Ивановић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана