Епархија зворничко-тузланска донирала 2.000 КМ за Дневни центар "Подржи ме-9. јануар"

Срна
Епархија зворничко-тузланска донирала 2.000 КМ за Дневни центар "Подржи ме-9. јануар"

Епархија зворничко-тузланска, по благослову епископа Фотија помогла донацијом од 2.000 КМ опремање Дневног центра "Подржи ме-9.јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе с потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме", који је изградио Одбор за помоћ Косову и Метохији.

- Овим хуманим гестом, Епахија зворничко-тузланска прва је велика институција СПЦ која је помогла материјално наш велики хумани пројекат намијењен овој категорији дјеце на Косову и Метохији које живот није миловао. Колико је важна свака материјална помоћ да у потпуности опремимо овај центар кога зовемо хумани манастир, толико је важна и ова морална подршка да помаже на тај начин наш Одбор, Косово и Метохију уз све што чини у цијелини Српска православна црква за опстанак нашег народа на КиМ у духовној колијевци свих Срба - рекао је предсједник Одбора Милорад Арлов.

Арлов је позвао све хумане људе и институције које могу да помогну да се опреми центар и да његово потпуно функционисање почне од јануара наредне године.

- Вјерујемо у хуманост Републике Српске која је то показала у свим нашим хуманитарним пројектима и акцијама за наше Косово и Метохију и опстанка српског народа. Ове јесени средства прикупљамо за оремање Дневног центра, уградњу лифта који кошта 23.000 евра, а који је неоходан за ову категорију дјеце и младих и функционисање центра - рекао је Арлов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана