Еминентни амерички хирург доктор Милошевић у посјети УКЦ-у Српске; Планиране операције

ГС
Еминентни амерички хирург доктор Милошевић у посјети УКЦ-у Српске; Планиране операције

БАЊАЛУКА - Еминентни амерички хирург доктор Игор Милошевић данас ће са хируршким тимом из Клинике за општу и абдоминалну хирургију, на челу са доктором Гораном Јањићем, извести три лапароскопске операције хијаталне херније (желучане киле) приликом којих ће се по први пут у региону користити специјалне биолошке мрежице.

Ово су саопштили из Универзитетско-клиничког центра Републике Српске и нагласили да ће се први пут користити и ЛИНX процедура. Објаснили су да је ријеч о једној од најиноватнијих процедура којом се поставља магнетни прстен који регулише рефлукс, односно враћање желучаног садржаја у једњак.

Осим тога, љекари ће заједно са доктором Милошевићем 9. марта извести двије лапароскопске ресекције желуца код пацијената са карциномом желуца, што ће бити први пут да се таква операција изводи у Републици Српској.

- Посјета доктора Милошевића је још један од показатеља да су континуирана едукација наших медицинских професионалаца и стицање нових знања и вјештина приоритет Пословодства УКЦ-а Српске на челу са професором докторм Владом Ђајићем, све у циљу пружања што квалитетнијих услуга нашим пацијентима - истичу из УКЦ-а Српске.

У оквиру ове посјете УКЦ-у Српске, доктор Милошевић је јуче одржао предавање из области минимално инвазивне хирургије под називом "Benefits of Minimally Invasive Surgery", саопштено је из УКЦ РС.

Овој стручној обуци присуствовали су бројни љекари из УКЦ-а Републике Српске, те општи и абдоминални хирурзи из општих болница из цијеле Српске. Обука је представљала прилику за размјену искустава и знања из ове области.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана