Електрокрајина: Ситуација боља, екипе на терену санирају кварове

Срна
Електрокрајина: Ситуација боља, екипе на терену санирају кварове

БАЊАЛУКА- Теренске екипе "Електрокрајине" санирале су већину кварова на средњонапонској мрежи коју је проузроковао влажан и тежак снијег, а ситуација је најтежа на крајем западу Републике Српске гдје је без напона више десетина села у општинама Крупа на Уни, Костајница и Нови Град, речено је Срни у овом предузећу.

Портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов истакао је да су на подручју Козарске Дубице и Приједора санирани сви кварови на средњонапонским далеководима, те да су радови усмјерени на појединачну никонапонску мрежу.

"Јутрос је без напона и више далековода и дионица на подручју општина Прњавор /Горње Брестово, Палачковци, Караћ, Хрваћани, Којин Хан и Шибовска/, Челинац /Штрбе, Укрина и Бранешци/, Котор Вароша /Шипраге/, Оштра Лука /Козица и Трамошња/, те у вишим сеоским и приградским предјелима Бањалуке /Шимићи, Суботица, Шарговац-Даљка/", навео је Клинцов.

Он је напоменуо да се на подручју Градишке тренутно врши санација далековода Берек, Требовљани, Турјак и Матура.

"Надлежни у `Електрокрајини` очекују да ће у року од неколико часова већина постојећих кварова на далеководним правцима бити санирана и успостављена редовна испорука електричне енергије", налгасио је Клинцов.

Он је истакао да је у осталим општинама дистрибутивног подручја "Електрокрајине" стање на средњонапонској мрежи стабилно, те се изводе радови на појединим нисконапонским трафо-подручјима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана