"Електрокрајина": Приритет санација далековода према Крупи на Уни

Срна
"Електрокрајина": Приритет санација далековода према Крупи на Уни

БАЊАЛУКА - Све расположиве теренске екипе "Електрокрајине" усмјерене су на отклањање кварова на средњенапонској мрежи на подручјима Подгрмеча и Поткозарја која су протеклих дана највише погођена сњежним невременом, речено је у овом предузећу.

Портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов рекао је да је неколико монтерских екипа ангажовано на санацији далековода "Блатна" према селима општине Крупе на Уни, преко којег су се обрушила стабла под теретом влажног снијега, те се у току дана очекује његово пуштање под напон.

"Санациони радови се одвијају и на далеководним правцима Добрљин и Сводна у дијелу општине Нови Град, као и на водовима за Костајницу, те Кнежицу и Раковицу у општини Козарска Дубица", навео је Клинцов.

Он је додао да радници теренске јединице Приједор отклањају кварове на рубном подручју Љубије (Жуне) и ка селима у општини Оштра Лука.

Клинцов је навео да су на подручју Градишке отклоњени сви кварови на средњенапонским водовима, те се локалне електромонтерске екипе, у сарадњи са колегама из Српца и Лакташа, усмјеравају на обнову оштећене нисконапонске мреже, углавном у поткозарским селима - Врбашка, Миљевићи, Јурковице, Грбавци, Козара село, Самарџије, Цимироти, Драгељи, Аџићи и Мичије.

"Радови на санацији дијела далеководне мреже се, такође, одвијају на подручју Челинца (Укрина) и Котор Вароша (Шипраге)", закључио је Клинцов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана