Електрокрајина: Кварови на значајном дијелу средњенапонске мреже, све екипе на терену

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Влажан и тежак снијег који је протеклог викенда падао у западном дијелу Републике Српске проузроковао је кварове на значајном дијелу средњенапонске дистрибутивне мреже Електрокрајине, а све расположиве екипе раде на санацији кварова, речено је Срни у овом предузећу.

Портпарол Електрокрајине Предраг Клинцов истакао је да све расположиве монтерске екипе већ трећи дан непрестано раде на санацији кварова, у тешким условима и често на неприступачном терену.

- Најтежа ситуација је на крајњем западу Републике Српске, односно на територији коју покрива Теренска јединица Нови Град, гдје су без напона два комплетна далековода: Добрљин и Сводна, док су рано јутрос пуштени под напон дијелови магистралног далековода Блатна и Костајница - наводи Клинцов.

Он је истакао да је јутрос је у испомоћ колегама из Новог Града отишло неколико монтерских екипа из Бањалуке, Мркоњић Града и Котор Вароша како би заједничким снагама што прије санирали кварове на средњенапонској мрежи.

- Тешка ситуација је и на подручју општине Козарска Дубица гдје су без напона далеководи и дијелови водова за Кнежицу, Раковицу, Бачване и Костајницу, док се у Приједору биљеже испади водова на дијелу подручја Доње Љубије, Брезичана, Литице, Гомјенице и Чејрека, док је далековод за Мраковицу пуштен до Бенковца - наводи Клинцов.

Он истиче да радове на терену успоравају оборена стабла преко путева и у шумама која отежавају приступ радне механизације због чега се доста времена троши на расчишћавање трасе, те се дио посла на санацији мора обављати ручно, само уз основни алат.

Према ријечима Клинцова, санациони радови се данас изводе и на неколико средњенапонских праваца у Градишци, Челинцу, поткозарском дијелу Бањалуке и далеководу Ситари - Новоселија.

- У односу на претходне дане, стање средњенапонске мреже је стабилизовано на подручју Прњавора, Лакташа и Српца, гдје су теренске екипе углавном преусмјерене на отклањање појединачних кварова на нисконапонској мрежи - навео је Клинцов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана