Економска школа учествовала у кампањи „Обојимо свијет у плаво“

СРНА
Економска школа учествовала у кампањи „Обојимо свијет у плаво“

БИЈЕЉИНА - Економска школа Бијељина, на позив УНИЦЕФ-а, учествовала је у обиљежавању 20. новембра Међународног дана дјетета, а ученици су, у сарадњи са професорима и психологом школе, реализовали различите активности и на тај начин дали подршку кампањи "Обојимо свијет у плаво".

Кампању је подржало Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Ученици Економске школе, који похађају предмет Демократија и људска права, у сарадњи са професором и психологом школе припремили су и реализовали презентацију током јавног часа под слоганом "Обојимо свијет у плаво - равноправност и инклузија".

С обзиром да је ове године у фокусу истицање равноправности и инклузије, циљ презентације био је упознавање ученика о терминима инклузија у наставном процесу и разлика између потешкоћа у развоју и посебних потреба, саопштено је из Економске школе.

Одржавање јавног часа својим присуством су подржали управа, професори и ученици школе.

Ученици који похађају секцију из предмета Пословна комуникација у сарадњи са професором припремили су и реализовали едукативну радионицу под називом "Обојимо свијет емпатијом".

Циљ радионице био је да објасни значење термина емпатија, да објасни на које све начине можемо прихватити друге и разумјети емоционално реаговање других те вјежбати емпатију са ученицима, наводи се у саопштењу.

Радионица је одржана у просторијама школе за ученике трећег и четвртог разреда.

На часовима секције ученици су учествовали и у креативној радионици под слоганом УНИЦЕФ-а "Обојимо свијет у плаво" и том приликом израдили граничнике за књиге са мотивима свјетских метропола.

На граничницима су се нашле и поруке које промовишу инклузију, равноправност, права дјеце, значај образовања и емпатије.

Како би указали на важност Међународног дана дјетета, ученици су разговарали са грађанима и подијелили материјале који су настали у креативној радионици.

Најмлађим становницима града уручени су балони у симболичној плавој боји.

Ове активности реализоване су са жељом да сваки дан буде дан дјетета и да емпатија и толеранција не буду знак слабости већ знак снаге, истиче се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана