Екипа филма “За данас толико” очарана Новим Градом и Уном

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - Чланови екипе филма “За данас толико”, који ће вечерас бити премијерно приказан на ФЕСТ-у у Београду, истакли су да су очарани љепотом ријеке Уне и Новим Градом у Републици Српској, гђе су снимали.

Сценариста и редитељ Марко Ђорђевић и глумац Никола Ракочевић рекли су да им је жао што се у Новом Граду нису задржали дуже, јер су очарани његовом љепотом.

Ђорђевић је у изјави Срни истакао да је за реализацију филма била значајна и сарадња са Аудио-визуелним центром Републике Српске, који је подржао ово остварење, као и са копродуцентима из Српске.

“Дошли смо да снимамо у Републици Српској јер је мајка моје девојке из Новог Града. Онда сам се у једној посети заљубио у Нови Град и одлучио да у сценарио убацим део радње која се дешава у овом граду”, рекао је Ђорђевић.

Потом је, како каже, организовао посјету читаве филмске породице Шаренац, главних јунака комедије, у Нови Град, тако да је било логично да нађу и копродуцента из Републике Српске, а то је био Ђорђе Вранеш.

“Он нам је стварно био од велике помоћи, баш као и Аудио-визуелни центар Републике Српске, чија нам је подршка била драгоцена и пуно нам је значила, јер је ово у суштини мали филм. Баш нам је било лепо на снимању у Новом Граду где су настале сцене на које сам поносан”, рекао је Ђорђевић.

Он је додао да екипа филма припрема пројекцију на отвореном у Новом Граду.

Глумац Никола Ракочевић, који у филму тумачи лик Васе, каже да је једини проблем био што је Уна била хладна, али то нису знали, а морали су да се купају.

“Уна је моћна река, а Нови Град је диван и криво ми је што нисмо имали више времена да будемо мало дуже”, рекао је Ракочевић за Срну.

У Новом Граду се дешава дио радње комедије, коју су редитељ и глумци на данашњој конференцији за новинаре у МТС дворани, баш као и филмски критичари, назвали бајком о срећним људима, јер филм говори о породици која је одлучила да живи срећно и ужива у ситним животним радостима.

О филму “За данас толико” на конференцији за новинаре говорили су и продуцент Милош Пушић и глумци Горан Богдан, Никола Ракочевић, Ивана Вуковић, Филип Ђукић и шестогодишња ђевојчица Миона Пејковић.

Филм ће у оквиру ФЕСТ-а бити емитован вечерас у 19.30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана