eHealth у БиХ - мост између иновација и бриге за пацијенте на NetWork 12 конференцији

Г.С.
eHealth у БиХ - мост између иновација и бриге за пацијенте на NetWork 12 конференцији

Дигитална здравствена рјешења постају кључна у модерним здравственим системима широм свијета, нудећи иновативне одговоре на данашње изазове. У Босни и Херцеговини, гдје ограничени ресурси и неуједначен приступ услугама обликују медицински сектор, технологија има потенцијал да унесе значајне промјене. Електронски медицински записи, телемедицина и интелигентни дијагностички алати не само да доносе конкретна побољшања за свакодневне проблеме, већ и мијењају лице овог сегмента те отварају важне расправе о њиховим импликацијама у бх. контексту.

Разматрајући потенцијал дигиталне трансформације у здравственом сектору, панел 'eHealth у Босни и Херцеговини – Мост између иновација и бриге за пацијенте' на NetWork 12 конференцији, која ће се одржати од 23. до 25. 10. 2024. године, фокусираће се на кључна питања и изазове у имплементацији модерних технолошких рјешења. Дискусија ће показати како eHealth апликације не само да покрећу технолошке иновације, већ пружају и практична рјешења за свакодневне потребе пацијената и медицинских радника, са нагласком на конкретне могућности које дигитализација може донијети здравственом систему који се суочава с ограниченим ресурсима и препрекама у приступу услугама.

Да би се ове теме дубље истражиле, конференција окупља реномиране стручњаке из различитих сегмената здравственог и технолошког сектора. Панел ће модерирати Адмир Кулин, познати подузетник, инвеститор и издавач, а учесници су Самир Дедовић, предсједник Управе mеdiT; Амна Поповац, директор Dedalus HC d.о.о.; Муамер Косовац, директор Завода здравственог осигурања Кантона Сарајево; Огњен Милићевић, Senior Machine Learning Engineer у HTEC-у; и Лејла Гурбета Поквић, директорица Верлаб Института. Ови стручњаци ће разматрати тренутну ситуацију и специфичне проблеме у медицинском сектору, укључујући дуготрајне листе чекања и преоптерећеност система.

Док се технологија наставља развијати, а здравствене потребе глобално мијењају, NetWork 12 конференција ће понудити вриједан увид у иновативну, приступачнију и сигурнију будућност здравства. Конференција је подржана од стране платинум спонзора Аircash, Logosoft и Wiener осигурање VIG, уз многобројне друге спонзоре, партнере и пријатеље конференције.

Котизације за конференцију су у продаји до 25. 10. 2024. године.  Више информација налази се на службеној страници конференције те на друштвеним мрежама:   LinkedIn,  Facebook, Инстаграм и Тwitter.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана