Егић у посјети мајци прве жртве протеклог рата у Приједору

ГС
Егић у посјети мајци прве жртве протеклог рата у Приједору

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић посјетио је данас Марију Ђапу у Горњем Јеловцу, мајку Раденка Ђапе, двадесетогодишњег полицајца који био прва жртва у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату у Приједору. Уручена јој новчана помоћ, а њена порука је да су чежња и бол за сином саставни дио њеног живота већ 32 године.

Полицајца Раденка Ђапу непознати убица сачекао је када је излазио из аутобуса кобне ноћи између 30. априла и 1. маја. 1992. Испалио му је више хитаца у леђа и главу и усмртио га на лицу мјеста. Раденко је те ноћи кренуо на посао. Његова мајка Марија каже да туга за сином не јењава већ 32 године. 

''Не бих жељела ово никоме да доживи. Жао ми је моје дјеце и мог Раденка и никако не могу то, не могу се снаћи ни за живот ни за даље да се крене'', прича Марија Ђапа, мајка убијеног Раденка Ђапе.

Мајку прве жртве у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату у Приједору обишао је Данијел Егић, министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске. Уручио јој је скромну помоћ. 

''Ми смо у 2022. и 2023. години обезбиједили за град Приједор и ову популацију преко 150.000 КМ. Такође ћемо наставити и у 2024.години'', изјавио је министар Егић.

За овај гнусни злочин ни након 32 године нико није одговарао, јер Тужилаштво БиХ ништа није покренуло. Раденково убиство само је један у низу злочина над Србима у БиХ на самом почетку рата, што довољно говори о томе какве планове су имали муслимански ратни лидери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана