EBRD јача сарадњу са Addiko Bank Бањалука

ГС
EBRD јача сарадњу са Addiko Bank Бањалука

БАЊАЛУКА- Европска банка за обнову и развој (EBRD) и Addiko Bank а.д. Бањалука настављају успјешну сарадњу кроз потписивање уговора о новој кредитној линији намијењеној подршци сектору малих и средњих предузећа, у вриједности од пет милиона евра.

 Зајам који је одобрила EBRD користиће се кроз програме Addiko Bank Бањалука, као партнерске банке, за кредитирање малих и средњих предузећа у Републици Српској и широм БиХ.

Улагање EBRD -а ће подржати раст и развој локалних малих и средњих предузећа кроз оснаживање њиховог приступа финансирању, путем партнерских програма које реализује Addiko Bank Бањалука.

EBRD и Европска унија партнери Addiko SME Академије

У оквиру договорене сарадње, EBRD, ЕУ и Addiko група покрећу пословну SME Академију за кориснике из сектора малих и средњих предузећа у цијелој БиХ, пружајући им прилику да усвоје знања и стекну драгоцјена искуства у областима као што су управљање процесом насљеђивања фирме, финансијско извјештавање, дигитална трансформација и одговорно пословање кроз поштовање еколошких, социјалних и управљачких критеријума (ЕСГ), уз оснаживање учешћа жена предузетница и будућих менаџерки на водећим позицијама. Покретање SME Академије финансира Европска унија.

-Наставак успјешне сарадње са Addiko Bank Бањалука врло је важан за стратешки развој сектора малих и средњих предузећа у Босни и Херцеговини. Посебно смо задовољни чињеницом да мала и средња предузећа неће имати користи само од побољшаног приступа финансирању, већ ће имати на располагању и нову платформу за учење која им може помоћи у стицању нових управљачких вјештина за наступ на све конкурентнијем глобалном тржишту - изјавила је шефица Канцеларије EBRD у Босни и Херцеговини Манула Несл.  

Одобрена трећа кредитна линија за Addiko Банк Бања Лука

-Са великим задовољством истичемо да Addiko Bank Бањалука кроз пласман нове кредитне линије наставља да јача подршку сектору малих и средњих предузећа (SME) који представља фокус пословања наше банке, упоредо са развијањем пословања у сегменту становништва. Већ смо познати по томе што је Addiko специјалистичка банка која нуди одабране производе и услуге високог квалитета, брзо и једноставно, градећи партнерски однос са клијентима, уз подстицај када год им је то потребно. Када су у питању клијенти из сегмента SME, посебно се радујемо што смо у могућности да путем SME Академије малим привредницима понудимо знања и вјештине за развој бизниса, свјесни да су управо они окосница цјелокупног привредног развоја наше земље - изјавио је предсједник Управе Addiko Bank Бањалука Срђан Кондић.

Европска банка за обнову и развој један је од акционара групације Addiko Group чији је дио и Addiko Bank к а.д. Бањалука. Сједиште Addiko групе је у Бечу, а ова међународна финансијска групација је специјализована за пословање са становништвом и малим и средњим предузећима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана