Џонатан Менути од данас супервизор за Брчко дистрикт

Срна
Џонатан Менути од данас супервизор за Брчко дистрикт

САРАЈЕВO - Функцију супервизора за Брчко дистрикт вршиће Џонатан Менути, који је данас преузео ову дужност од Мајкла Скенлана, саопштено је из ОХР-а.

Менути је каријерни дипломата Више службе за спољне послове, у рангу министра-савјетника. Прије доласка у БиХ обављао је функцију вршиоца дужности начелника при канцеларији државног подсекретара за руковођење и директора за напредовање у каријери и распоређивање на функције Министарства спољних послова САД у Вашингтону.

Претходно је у Вашингтону вршио дужност замјеника извршног директора Бироа за европске послове и Бироа за послове са међународним организацијама и замјеника извршног директора Извршног секретаријата у Стејт Департменту. У иностранству је обављао дужности у Истанбулу, Београду, Алматију и Астани у Казахстану, те у Москви.

Прије доласка у Стејт Департмент, радио је за америчко Министарство трговине при амбасадама у Атини и Сеулу. Менути је дипломирао на Универзитету Џорџтаун у области спољних послова, а постдипломски студиј међународних односа и звање магистра наука стекао је на Универзитету Јејл. Учио је српски, руски, грчки, турски и "босански" језик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана