Џаферовић у Брчком: Сви у БиХ треба да раде на стабилности и миру

Срна
Foto: Агенције

БРЧКО - Члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић поручио је данас у Брчком да сви у БиХ треба да раде на стабилности и миру, да изграђују и Брчко дистрикт и цијелу БиХ у складу са Дејтонским мировним споразумом, да чувају достигнути ниво реформи, иду европским и НАТО путем и да обављају укупне друштвене реформе у БиХ, јер другог пута нема.

Он је на конференцији за новинаре након састанка са представницима Владе и Скупштине дистрикта позвао све политичке актере у БиХ на толерантну реторику, на поштовање закона и Устава БиХ и да дијалог воде у институцијама БиХ, те истакао да очекује да ће све институције БиХ функционисати у пуном капацитету.

"Оно што сам данас чуо од градоначелника, замјеника градоначелника, предсједника и потпредсједника Скупштине, јесте нешто што је умирујуће и што даје један потпуно други поглед када је у питању БиХ. Ови људи овдје су опредијељењи да без икакве резерве поштују Устав БиХ, Статут Брчко дистрикта и чине све и учиниће све како би ситуација у Брчко дистрикту била потпуно стабилна", рекао је Џаферовић. Он је рекао да је на састанку истакнуто да је у том граду најважније да се ради на што успјешнијем пословању Луке Брчко, на плинским интерконекцијама, електрификацији пруге од Бановића до Брчког, на изградњи ауто-пута Сарајево-Београд који треба да пролази кроз дистрикт.

"Надам се да ће људи у дистрикту постићи сагласност куда та траса треба да иде и шта је најоптималније за грађане ове средине", рекао је Џаферовић. Градоначелник Брчког Есед Кадрић рекао је да иако се ових дана Брчко често спомињало као мјесто потенцијалних сукоба разлога за страх нема. "Уз Владу и Скупштину које неометано функционишу у дистрикту ми настављамо све своје активности и са премијером Новалићем разговарали смо о неколико пројеката.

Ускладићемо врло брзо и са Владом Републике Српске неке активности и процесе и наставити радити за бољитак и грађана Брчко дистрикта и БиХ у цијелости", поручио је Кадрић. Данас је у градској Вијећници у Брчком одржан састанак члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића, предсједника Владе Федерације БиХ Фадила Новалића, градоначелника Брчког Еседа Кадрића и његовог замјеника Анте Домића, те предсједника и потпредсједндика Скупштине дистрикта Синише Милића и Иве Филиповића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана