Двoje Београђана повријеђених у експлозији пребачено из Фоче за Београд

Srna
Foto: Srna

БАЊАЛУКА- Припадници Хеликоптерског сервиса и љекари Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске успјешно су данас извршили ваздушни медицински транспорт два пацијента из Фоче за Београд, истовремено са два хеликоптера, саопштено је из Хеликоптерског сервиса.

Ријеч је о држављанки Србије Б.Г. (42), која је задобила повреде екстремитета од експлозије и која је након иницијалног збрињавања у Клиничком центру Фоча транспортована у Београд на лијечење у мјесто становања, као и њеном супругу Н.Г. (47) који је од исте експлозивне направе задобио вишеструке повреде и прелом ноге.

Оба пацијента су након примарног збрињавања, хитно транспортована за Београд ради даљег лијечења.

Из овог сервисаистичу да је захваљујући хитној, координисаној и високопрофесионалној организацији службе за ваздушно-медицински транспорт, коју чине љекари и техничари УКЦ РС и ваздухопловно - техничко особље Хеликоптерског сервиса, и ова сложена операција успјешно изведена, иако Хеликоптерски серви располаже ограниченим бројем људи и летјелица у односу на потребе и многобројне захтјеве за овај вид транспорта.

Данашњи транспорт је 46. у овој години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана