Два аутомобила се заглавила између рампe и пруге док је наилазио воз (ВИДЕО)

ГС
Два аутомобила се заглавила између рампe и пруге док је наилазио воз (ВИДЕО)

БАЊАЛУКА – На снимку од 6. августа ове године који су објавиле „Жељезнице Републике Срске“ виде се два аутомобила која су покушала да пређу пружни прелаз у насељу Врбања у Бањалуци у тренутку када је рампа била спуштена.

Они су, како се види на снимку, један за другим стигли до пружног прелаза,  и нашли су се између спуштеног полубраника и пруге упркос свјетлосном сигналу који је најављивао пролазак воза.

Након што су видјели шта се дешава, један од возача кренуо је аутомобилом назад, помјерјући полубраник.

Из Жељезница су навели да се ради о неодговорном понашању и угрожавању безбједности на путном прелазу Врбања, јер ниједан од возача није поштовао постојећу свјетлосну и друмску сигнализацију.

-Неодговорно понашање на путним прелазима свакако је за осуду и непоштовање саобраћајних прописа учесника у саобраћају је тешко спријечити уколико не постоји свијест о опасностима и посљедицама неодговорног понашања, као и општа култура свих појединаца учесника у саобраћају. Неопходно је поново упозоравати на обавезу поштовања саобраћајних прописа и апеловати на одговорно понашање учесника у саобраћају, јер ће се само на тај начин елиминисати незгоде на путним прелазима, а нарочито удеси који у сваком случају производе трагичне посљедице - навели су из ЖРС.

Напомињу да су сви путни прелази на пругама „Жељезница“ обезбијеђени у складу са законским прописима, а начин и ниво њиховог осигурања је дефинисан у складу са Законом и прописима који уређују област жељезничког саобраћаја.

-„Жељезнице РС“ у складу са законском регулативом у континуитету интензивно раде како би се повећала сигурност свих учесника у саобраћају. На другој страни, неодговорно понашање учесника у друмском саобраћају, који занемарују саобраћајне прописе и настављају се кретати возилом преко путног прелаза и поред укључене свјетлосне сигнализације и спуштеног полубраника, те тиме угрожавају своју безбједност, свакодневна су појава на путним прелазима и поред укључених надзорних камера. Зауставите се испред путног прелаза. Воз увек има предност - стоји у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана