Два аутобуса у недјељу превозе грађане на Козару

Срна
Foto: РТРС

НОВИ ГРАД - Директор Туристичке организације Нови Град Небојша Тодић рекао је да су попуњена мјеста у два аутобуса обезбијеђена за превоз грађана на дводневну манифестацију “Дани зиме на Козари” која почиње сутра.

Он је навео да је и ове године из Новог Града обезбијеђен бесплатан превоз, те да аутобису полазе у недјељу, 4. фебруара, у 9.00 часова.

Тодић је рекао да ће у такмичарском дијелу учествовати четири екипе из ове локалне заједнице.

“У гасто такмичењу учествоваће екипа Средњошколског центра 'Ђуро Радмановић'  те екипе ловачких удружења 'Фазан' и 'Срндаћ'. Осим тога, у спортским такмичењима учестовати екипа Карате клуба 'Рајко Црнобрња Глиго'”, рекао је он.

Тодић очекује да ће бројни грађани из Новог Града присуствовати манифестацији одласком својим аутомобилима.

У оквиру “Дана зиме на Козари” за сутра је планиран зимски омладински марш у организацији Планинарског клуба “Албатрос” и ски-куп у организацији Планинарско-скијашког друштва “Љубијски рудар”.

Другог дана манифестације планиран је централни догађај, спортско такмичење градова и општина у зимским играма, гастро такмичење туристичко-угоститељских школа, извиђачких одреда, планинарских друштава и ловачких удружења у припремању котлића, те богат културно-забавни програм.

Организатор је градска Туристичка организација у сарадњи са Националним парком Козара и туристичким организацијама Козарска Дубица, Нови Град и Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана