Душан на рехабилитацији у Бањалуци

Ј. Т.
Душан на рехабилитацији у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Одбор за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске обезбиједио је једномјесечни боравак у Бањалуци дванаестогодишњем Душану Милинковићу, члану Удружења родитеља “Подржи ме” из Косовске Митровице.

Душан, који болује од церебралне парализе, у Бањалуку је дошао 2. фебруара са мајком Јеленом, дједом и баком како би цијели мјесец могао бити на третману и вјежбама у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић”.

Душанова мајка Јелена захвалила је Одбору и његовом предсједнику Милораду Арлову, као и Удружењу “Подржи ме” те школи коју Душан похађа у Косовској Митровици што су помогли његову рехабилитацију у Бањалуци.

- Вјерујем да ће то помоћи да Душан успије у својој жељи и мукотрпној борби да нормално прохода, као што се нада и жели и цијела његова породица која је уз њега 24 сата дневно - рекла је Јелена.

Арлов је истакао да се труде колико могу да помогну свој дјеци са потешкоћама у развоју, члановима Удружења “Подржи ме”, које броји 164 члана.

- Уз своју муку ова дјеца имају и муку живота на Косову и Метохији - рекао је Арлов.

Захваљујући хуманости Републике Српске Одбор је изградио и велики Дневни центар “Подржи ме - 9. јануар” у Косовској Митровици, први таквог типа на Косову и Метохији.

- Дневни центар је изграђен, пуштено је гријање, струја, вода, уграђен видео-надзор и ових дана интернет. Сад идемо у завршну фазу намјештања, уградњу лифта, уређење дворишта, ограде и градњу љетниковца у дворишту центра. Вјерујемо да ћемо то успјети - навео је Арлов, који је истакао да је недавно у Београду разговарао и са министарком за рад, борачка и социјална питања у Влади Србије Даријом Кисић Тепавчевић о могућности помоћи овог министарства у функционисању и стручном раду Дневног центра “Подржи ме - 9. јануар”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана