Гужве на улазу и излазу из БиХ: Дугачке колоне на овим граничним прелазима

Срна
Гранични прелаз Градина, улаз у Републику Српску
Foto: АМС РС | Гранични прелаз Градина, улаз у Републику Српску

БАЊАЛУКА - Гужве и колоне возила на излазу су из БиХ на граничним прелазима Градишка, Изачић и Дољани, као и на улазу у БиХ на прелазима Брод, Доња Градина и Костајница, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске.

Из АМС наводе да је на граничним прелазима Зупци и Велика Кладуша појачана фреквенција возила у оба смјера. На осталим прелазима задржавања су, за сада, у оквиру 30 минута.

Сезона путовања и годишњих одмора током викенда доноси појачану фреквенцију возила у унутрашњости Српске, на ауто-путевима и свим главним путним правцима, као и ка граничним прелазима. Повећано је и кретање туриста и мотоциклиста, па возачима из АМС савјетују појачан опрез при саобраћању, уз поштовање саобраћајних прописа и других учесника у саобраћају. Из АМС додају да на путовање на даље дестинације треба кренути у раним јутарњим или касним послијеподневним часовима.

Хрватска: Ударни туристички викенд

У Хрватској је почео ударни туристички викенд, на ауто-путевима, посебно према мору, стварају се колоне и гужве, а саобраћај је појачан и у трајектним лукама и на граничним прелазима с БиХ, Србијом и Црном Гором. Због судара прекинут је саобраћај на ауто-путу Рупа - Ријека - Жута Локва између петљи Јурдани и Учка, у смјеру моста Крк, а колона је око 1,5 километара.

Возила се искључују на петљи Јурдани и даље се вози магистралом у смјеру Ријеке и Крка, јавља Хрватски аутоклуб. Густ је саобраћај на загребачкој обилазници из смјера петљи Загреб запад и Бузин у смјеру наплате Лучко. Из смјера Бузина колона је око девет километара, а из смјера петље Загреб запад око три километра.

Колона је пред наплатом Лучко у смјеру Дубровника, а застоји су могући и између наплате Лучко и петље Босиљево два у смјеру Дубровника. На ауто-путу Брегана - Липовац врло је густ саобраћај из смјера петљи Загреб запад и Косница у смјеру наплате Лучко. Због саобраћајне незгоде између петљи Поповача и Кутина у смјеру Липовца, вози се једним траком, а колона је око три километра.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана